woensdag 8 juni 2011

7 juni Colonial Williamsburg

We zijn rustig opgestaan en hebben genoten van het uitgebreide warme ontbijt. Rond 9 uur waren we bij het bezoekerscentrum om onze kaartjes op te halen. We konden met de parkeerkaart midden in het dorpje parkeren wat weer een shuttle busje scheelde of een aantal kilometers lopen.

In het dorp staan 350 woningen uit de 18de eeuw (of replica's ervan) Ze zijn in de jaren 20 van de vorige eeuw allemaal gerestaureerd want tot die tijd was het een spookstadje van 88 originele huizen. Williamsburg was de eerste hoofdstad van de staat Virginia en hier is de revolutie begonnen. De revolutie ontstond tijdens het ingaan van weer een Britse belastingregel (stamptax) De onafhankelijkheidsverklaring werd in dit dorp opgesteld, dus stond hier de wieg van de Verenigde Staten van Amerika.

Veel huizen hadden een soort toer waar je dan in kleine groepjes een rondleiding kreeg of waar een oud ambacht werd uitgevoerd. Een schoenmaker bijvoorbeeld maakte in die tijd twee gelijke schoenen, links en rechts liep je er vanzelf wel in. Leuk was ook de wapen makerij waar een man in klederdracht een houten revolver aan het maken was en waar dan later met staal de loop en zo aangemaakt werd. We hebben een rechtzaak meegemaakt vanuit die tijd en dat was lachen, de toer in het Capitool was ook interessant maar iets te druk. Verder veel gelopen in de enorme hitte en af en toe dankbaar gebruik gemaakt van de airconditioning in de gerestaureerde panden. We vonden het een heel erg geslaagde dag.

We zijn weer gaan eten bij het Outback steakhouse, Mike een steak en ik kipfilet bedolven onder de kaas en bacon. Gelukkig was het zo vet dat ik het er in zijn geheel afgelicht kon krijgen. De kippenvleugeltjes die we weer vooraf hadden genomen waren weer erg lekker.

Toen maar weer eens op zoek naar een petje voor nichtje Jans. Een roze, met wit logo van de New York Yankees. De eerste winkel had ze niet dus zijn we nog naar een ander winkelcentrum gereden waar een hele grote petten winkel zat. En daar hadden ze hem niet...... maar wel een rode ! En die vond ze ook goed; Jans hij zit in de koffer op weg naar Nederland ! De thee voor Karin blijk ook in de supermarkt van dit winkelcentrum niet aanwezig te zijn maar bij navraag zou supermarkt Publix dit merk waarschijnlijk wel hebben. Morgen nog maar even stoppen bij een Publix dan ! Een ander souvenier voor neefje Sjors is een dollar biljet... we hopen dat we die een overhouden maar dat zal wel lukken want het is hier in het oosten van het land nog goedkoper dan in het west.

We zijn kei moe naar het hotel gegaan en gaan lekker weer History Channel kijken. Morgen een laatste dag in de hitte want donderdag gaat het hier regenen, mooi tijd voor ons op naar huis te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten