zondag 29 mei 2011

28 mei Stone Mountain Park - Atlanta

we hebben allebei slecht geslapen terwijl het bed en het hotel toch goed zijn. Na een ontbijtje gaan we naar het Stone Mountain Park vlakbij Decatur in Atlanta. Een kwartiertje rijden later zijn we al bij de ingang. Via internet had ik al een Adventure pass besteld maar we moesten toch via het ticketing loketje waar zich inmiddels al zo'n 100 andere gasten hadden opgesteld. Om 10 uur mochten we het park in maar alle attracties gingen pas om half 11 open, dus eerst even een grote souvenier beker gekocht waar we de hele dag door voor 1 dollar verse frisdrank in mochten laten lopen. Dat bleek ook wel nodig want het was snikheet.

Het park bestaat uit de grootste graniet berg ter wereld. Er staat slechts een stukje van boven de grond maar dat is dan wel gelijk 1 km boven zeeniveau. Op de erg is een enorm reliëf uitgehouwen van president Jefferson, generaal Lee en Stone Mountain Jackson, dit reliëf schijnt groter te zijn dan de president hoofden van Mount Rushmore. Je kunt de berg op lopen of met een Zwitserse skilift omhoog gaan. Wij kiezen voor het laatste en genieten even van het uitzicht over de omgeving, het zijn bomen, bomen, bomen en nog eens bomen, de hele stad Atlanta is slechts een stipje in de verte. Dan nemen we een radboot (Mississippi radarboot) over het meertje in het park waar we van te voren ook al een Duck tour over hebben gehad. Een Duck tour is een rondrit/vaart met een amfibievoertuig uit 1940. Hier moest je wat voor bij betalen de rest zat alles bij de entree prijs in. We gaan ook naar een 4D film van Yogi Bear in Jellystone kijken en die is echt leuk. Het treinritje rondom de berg is erg suf en vooral oncomfortabel voor de ruggen en kontjes. Er is ook nog een mini golfbaan maar die is loei druk en het museum bleek jammer genoeg om 5 uur dicht te zijn ontdekte we toen we om 6 uur aan de deur stonden.

'S Avonds is er een enorme laser en vuurwerk show. Deze wordt op de berg geprojecteerd en boven de berg afgestoken. Op dit evenement komen echt onnoemelijk veel mensen op af, de meeste parkeerplaatsen in het park staan helemaal vol een veel mensen zitten al vanaf de ochtend op het veld om de beste plek te hebben. Wij zijn om half 7 helemaal rond en klaar in het park en vinden het gekken werk om 3 uur in de hitte te wachten op de show dus besluiten we te gaan.

De eerste avond hebben we tijdens de storm gezocht naar een tapas eettent maar die konden we toen niet vinden. Nu vragen we het aan iemand en we blijken in een heel erg gezellig straatje aan te komen met allerlei eettentjes en terrasjes (in de schaduw). De tapas tent heeft een wachttijd van 1,5 uur ! Lang leve het Memorial Day weekend, veel Amerikanen zijn nu op pad vanwege het lange weekend en dat is overal goed te merken. De Sushi tent twee deuren verder op heeft nog wel een tafeltje buiten vrij en daar gaan we zitten peuzelen en mensen kijken. Veel verschillende maten, soorten en kleuren. Op de kamer kijken we naar History Channel, een ander dan die de UPC in Nederland biedt maar wel een hele leuke, vanavond gaat het over mensen die in het van het moeras in het zuiden leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten