donderdag 26 mei 2011

24 mei Gatlinburg - Cherokee

We zijn vandaag om half 7 op gestaan omdat we zo vroeg mogelijk in het Great Smokey mountains national park wilde zijn om beren te zien. Normaal gesproken heb je een soort buffetje als ontbijt maar hier moest je een briefje invullen wat je wilde eten. Een lekkere Southern Belle (accent is echt geweldig) met wielen onder haar huis ging het dan voor je klaar maken. Lekker vers en lekker langzaam ook.

Dus ietwat verlaat op naar het park. Gelukkig zitten we heel dicht bij het stuk waar echt iedereen beren op de weg (of net er naast) ziet. Cade's cove is een eenrichtingsweggetje langs oude grasvelden van een dorpje dat hier ooit was maar uitgestorven is geraakt door het tekort aan voedsel. Eerst zien we een hertje, dan nog een hertje, aangezien Disney World ons nog vers in het geheugen ligt grap ik nog tegen Mike nu moet er een beer komen als hoogte punt van het ritje. Even later zien we mensen naast een weiland met enorme lenzen op hun camera foto's maken. En jawel hoor...een, twee, drie, vier beren in het weiland ! Echte wilde ! Op zo'n honderd meter afstand. Het blijkt een moeder met haar 3 jongen te zijn. (Horen we later) Als ze genoeg hebben van ons kijkers lopen ze rustig het bos weer in. Twee tellen later komt papa beer uit het bos lopen, ik sta foto's te maken als Mike mij aantikt en naar achteren wijst. Twee hertjes steken achter ons de weg over. Wauwie !

We rijden weer terug naar de hoofdroute en die weg loopt langs een prachtige rivier om in te vliegvissen. Als we even stoppen blijken we naast een hele hoop Monarch vlinders onze auto te hebben geparkeerd. Ik maak foto's en zie wat bewegen op de stenen naast me. Ik krijgt kippenvel over heel mijn lijf als ik zie dat het een slang is ! Nu willen we altijd nog eens een ratelslang zien maar ik ben nu wel akelig dichtbij. Intussen stopt er een all American koppel uit het noorden van Alabama. Zij weet ons te vertellen dat het een Bandit Watersnake is. Deze is niet giftig (dat zie je blijkbaar aan de smalle kop) maar als hij mij zou bijten. It would hurt like hell. We hebben nog een half uurtje met ze staat praten en zijn toen door de hoofdweg naar het zuiden van het park gereden. Deze weg is maar 33 mijl lang en druk bezocht. Het park is ook het drukst bezochte nationale park van de VS, drukker zelfs dan de Grand Canyon.

Ze zijn om 2 uur al in Cherokee en proberen nog ergens een leuke activiteit te boeken maar dat wil niet lukken. Nu is er een casino in Cherokee en dat vinden wij ook altijd erg leuk dus daar zijn we naar toe geweest.

Terug in het hotel zijn we lekker gaan slapen in onze suite. Het is me toch een grote kamer ! Er staan naast twee tweepersoons bedden nog een commode, een tweezits bank met salontafel, een gewone tafel met twee stoelen en nog een laag tafeltje in. Het valt ons op dat de laatste hotels telkens een achter uitzicht hebben met een balkon. Ook nu kijken we uit op een riviertje met een groene berg erachter. Wellicht is dit typisch iets voor de oost of zuidoost kant van de VS ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten